Deze website is uitsluitend bedoeld voor zorgprofessionals.

Sharing Expertise Meeting – Werkgroep Bariatrische Zorg

Sharing Expertise Meeting – Werkgroep Bariatrische Zorg

Op 9 november 2023 vond de 14e editie van de Sharing Expertise Meeting plaats. Zorgmedewerkers van alle bariatrische centra in Nederland kwamen samen om elkaar te ontmoeten en met elkaar de discussie aan te gaan over het thema van dit jaar: Obesitas, wanneer doe je wat? De dag was gevuld met praatjes over anti-obesitas medicatie, verschillende casussen, een wetenschapsupdate en een ronde tafelgesprek over casuïstiek met verschillende expertises, zoals een leefstijlcoach, internisten, een psycholoog en een chirurg. De video’s geven een goede impressie van de dag!

Drs. René Klaassen (chirurg Maasstad Ziekenhuis Rotterdam) over: Gewichtstoename na bariatrische chirurgie

Liesbeth Oosterhof en Laura de Wild (verpleegkundig specialisten Vitalys) over: Anti obesitas medicatie

Andreas Niessl (leefstijlcoach) over: Duurzame gedragsverandering

Drs. Sake Oost (internist ZGT, Obesitas Centrum Hengelo) over: Stelling over inzet anti obesitas medicatie

Maureen Tissink (arts-onderzoeker bariatrie ZGT Almelo, AIOS chirurgie Treant Emmen) over: Onderzoek naar gewichtsreducerende effecten van minimizer ring bij primaire mini gastric bypass

Michaël Roodzant (verpleegkundig specialist Bariatrie Maasstad Ziekenhuis) en Linda van Swieten (verpleegkundige in het Maasstad Ziekenhuis) over: Stelling over patiënten die in het buitenland een bariatrische operatie hebben ondergaan en bij jou als behandelaar terugkomen.

Deel dit bericht:

Zoek