Nieuws

Webinar Obesitas Jaaroverzicht 2021 terugkijken

Tijdens dit webinar zijn verschillende obesitas experts aan het woord. Wat was voor hen het belangrijkste obesitas-gerelateerde nieuws van de afgelopen tijd?

Coronavirus nestelt zich in vetcellen én afweercellen

Mensen met obesitas hebben een grotere kans op een ernstiger ziektebeloop na infectie met het coronavirus dan mensen met….

Internationaal obesitas congres in Maastricht (4-7 mei 2022)

Het internationale obesitas congres Zoom Forward 22 zal plaatsvinden in Maastricht van 4-7 mei 2022. Dit gezamenlijke congres van….

Nieuwe pandemie: kinderen met obesitas

Onderzoekers in Groot-Brittannië slaan alarm nu het aantal kinderen met obesitas het afgelopen jaar sterk is toegenomen. Volgens hen….

Minder risico op kanker door goede glucosecontrole en gewichtsverlies

Obesitas verhoogt het risico op zowel diabetes type 2 als kanker. Door af te vallen, vermindert het risico op….

Verstoorde hormoonbalans maakt afvallen lastig

Vet is een orgaan waar honderden hormonen worden gemaakt die belangrijke regelmechanismen kunnen doen ontsporen: de eetlustregulatie, de darmhormonen….

Zonder ingrijpen krijgt tweederde van de volwassen Nederlanders overgewicht

De helft van de volwassen Nederlanders is te zwaar, 14 procent heeft obesitas. Zonder ingrijpen heeft over 20 jaar….

Gewichtsverlies van 15% als behandeldoel bij diabetes type 2

Gewichtsverlies van 15% of meer zou een centraal aandachtspunt moeten worden bij de behandeling van diabetes type 2. Het….

Obesitas bij diabetes type 1; hoe te behandelen?

Jarenlang werd gedacht dat patiënten met diabetes type 1 vooral slank zijn of een normaal gewicht hebben. Echter, mensen….

Hoe doorbreken we de vicieuze cirkel tussen stress, obesitas en stemmingsstoornissen?

Dat is de titel van het promotieonderzoek van Lisa Koorneef (LUMC). Zij onderzocht hoe een verstoord stresssysteem kan leiden….

Webinar ‘Behandeling van kinderen met obesitas’ nu terug te kijken

Onlangs heeft een webinar plaatsgevonden over de nieuwe richtlijn, georganiseerd door de werkgroep van de richtlijn ‘Behandeling van Kinderen….

Hormoonverstorende chemicaliën risicofactor ontwikkeling obesitas

Tom van der Meer toonde aan dat hormoonverstorende stoffen (EDC’s) kunnen infiltreren en zich ophopen in de hypothalamus, een….

Waarom is het behoud van gewichtsverlies zo’n uitdaging?

Het artikel van Sumithran et al. 2011 is een ware klassieker binnen obesitas onderzoek. Hoewel al 10 jaar geleden….

Fit op jouw manier

Dat is de titel van de nieuwe publiekscampagne van VWS. Het doel is mensen met kleine stapjes te inspireren….

Hoog BMI en diabetes? Bariatrische chirurgie effectiever dan medicatie alleen

Waardoor verbetert het HbA1c meer? Met intensieve behandeling alleen of intensieve behandeling gecombineerd met bariatrische chirurgie? Deze vraag stond….

Prevalentie, trend en te behalen gezondheidswinst bij overgewicht & obesitas

Het aantal Nederlanders met overgewicht en obesitas neemt in snel tempo toe. Inmiddels heeft de helft van de volwassen….

Voedingssupplementen na bariatrie

Een bariatrische ingreep verandert het leven; meestal verbetert de gezondheid en de kwaliteit van leven. Dit betekent niet dat….

Bariatrische chirurgie verlaagt risico op staar

In een meta-analyse is aangetoond dat overgewicht en obesitas risicofactoren zijn voor staar. De vraag is: zou gewichtsverlies bij….

Ethnische achtergrond van invloed op riscobepaling op basis van BMI-waarden

De BMI grenswaarden die de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Britse National Institute for Health and Care Excellence (NICE) gebruiken….

Vegetariërs hebben een gunstiger ‘biomarkerprofiel’ dan vleeseters

Vegetariërs hebben een gezonder biomarkerprofiel dan mensen die wel vlees eten, los van leeftijd, gewicht, roken en alcoholgebruik. Dit….

Combinatie BMI en lichaamsvorm betere voorspeller van het risico op kanker

De vetverdeling zegt meer over het risico op obesitasgerelateerde vormen van kanker dan het BMI alleen. Dat blijkt uit….

Avondmensen met obesitas hebben meer risico op diabetes en hart- en vaatziekten

Onderzoekers van de universiteit van Napels, Italië, hebben gekeken welk type mens het meeste risico loopt op het ontwikkelen….

Webinar Obesitas in de eerste lijn

Wat kan de 1e lijn betekenen voor de patiënt met obesitas? Tijdens dit webinar praten een aantal deskundigen u bij over dit actuele onderwerp aan de hand van de laatste inzichten en proberen we u concrete handvatten aan te reiken hoe de patiënt met obesitas zo adequaat en up-to-date mogelijk bij te staan.

Introductie ECO2021

Introductie ECO2021 door Dr. Erica van den Akker, kinderarts-endocrinoloog, Centrum Gezond Gewicht, Erasmus MC

Nieuwe strategiën om het vetweefsel gezonder te maken.

Gijs Goossens licht een lezing toe van Dr. Sean Hartig, waarin hij liet zien dat een een bepaald MicroRNA (miR-30a) leidt tot minder ontsteking in het vetweefsel, minder vetstapeling in de lever en een betere glucosehuishouding in muizen, en vervolgens op zoek ging naar een medicijn dat vergelijkbare effecten heeft.

Ultrabewerkt voedsel en het risico op het ontwikkelen van obesitas.

In Engeland heeft men onderzoek gedaan naar de associatie tussen ultrabewerkt voedsel en metabole profielen en het risico op het ontwikkelen van obesitas. Renate Meeusen, Datamanager, Centrum Gezond Gewicht (Erasmus MC), licht de resultaten toe.

Europees én Nederlands onderzoek naar de effecten van de Corona periode op leefstijl bij kinderen.

Veel aandacht voor COVID-19 tijdens het ECO. Dr. Erica van den Akker, kinderarts-endocrinoloog in het Centrum Gezond Gewicht (Erasmus MC) licht enkele onderzoeken toe over welke effecten de Corona periode hebben op leefstijl bij kinderen.

Impact van de coronamaatregelen op leefstijl onder kinderen en adolescenten met ernstige obesitas

Onderzoek uit het Erasmus MC naar de impact van de coronamaatregelen en (eerste) lockdown op leefstijlfactoren onder kinderen en adolescenten met ernstige obesitas.

Heeft het trainen van executieve functies bij kinderen met obesitas effect op hun gewicht?

Bij sommige kinderen met obesitas heeft de Gecombineerde Leefstijl Interventie minder effect dan bij andere kinderen. Zou een interventie van executieve functietraining bij hen positieve effecten kunnen hebben? Dr. Erica van den Akker, kinderarts-endocrinoloog in het Centrum Gezond Gewicht (Erasmus MC), licht het toe.

De effecten van behandeling met een GLP-1 receptor agonist op gewichtsafname bij genetische obesitas

Welke mogelijkheden zijn er voor patiënten met een genetische obesitas als ondersteuning bij een intensieve leefstijltherapie en welke effecten zijn daarvan te verwachten? Ozair Abawi, arts-onderzoeker in het Centrum Gezond Gewicht (Erasmus MC), licht een studie over liraglutide toe.

Verhelderend onderzoek naar de regulatie van eetlust en verbranding in het brein.

Waarom is het zo ontzettend moeilijk om van obesitas af te komen? Dr. Erica van den Akker, kinderarts-endocrinoloog in het Centrum Gezond Gewicht (Erasmus MC), legt uit wat onderzoek naar zgn. gliacellen rondom de hypotalamus daarover duidelijk maakt.

Voeding tijdens zwangerschap en lactatieperiode van invloed op gezondheid op latere leeftijd

Renate Meeusen, Datamanager, Centrum Gezond Gewicht (Erasmus MC), bespreekt de invloed van bepaalde hormonen in borstvoeding op de gezondheid op latere leeftijd en de mogelijke bescherming tegen obesitas.

Heeft het vermelden van het aantal calorieen op een menukaart invloed op de keuze die men maakt? (in het Engels)

In Engeland onderzocht men of het vermelden van het aantal calorien mensen ertoe overhaalt om gezondere keuzes te maken. Susanne Kuckuck, PhD-student in het Erasmus MC, licht het onderzoek en de resultaten toe.

Hoe kunnen we de epidemie van obesitas aanpakken? Welk beleid is nodig?

Het ECO begon met een symposium van een aantal Europese overkoepelende obesitasorganisaties die over beleid adviseren en mede maken.

Complexe casuistiek; wat als een patiënt niet of onvoldoende reageert op een behandeling?

Prof. Dr. Liesbeth van Rossum, internist-endocrinoloog en hoogleraar obesitas en stress, Centrum Gezond Gewicht (Erasmus MC) licht het belang toe van het kijken naar de onderliggende oorzaken van obesitas om vervolgens daar de behandeling effectiever op te kunnen afstemmen.

Het verband tussen slaap(problemen) en overgewicht/obesitas.

Wat hebben slaap en obesitas met elkaar te maken? Prof. Dr. Liesbeth van Rossum, internist-endocrinoloog en hoogleraar obesitas en stress, Centrum Gezond Gewicht (Erasmus MC) vat een aantal interessante lezingen hierover samen.

De rol van eetlustregulatiehormonen na gewichtsafname.

Er zijn veel factoren die kunnen voorspellen of iemand na gewichtsafname weer aankomt. Prof. Dr. Liesbeth van Rossum, internist-endocrinoloog en hoogleraar obesitas en stress, Centrum Gezond Gewicht (Erasmus MC) licht een aantal studies toe.

E-health toepassingen in obesitas

Kunnen e-health toepassingen in de vorm van mobiele apps iets betekenen in de monitoring en behandeling van patienten met obesitas. Laura Deden, klinisch technoloog, coördinator van het onderzoeksteam bij Vitalys, licht 2 presentaties toe die tijdens het ECO hierover gehouden werden.

Hoe kan het risico op overgewicht of obesitas bij het kind worden verkleind d.m.v. interventies tijdens de zwangerschap?

Laura Heusschen, promovendus bij Vitalys, bespreekt een Engelse studie waarin gekeken is welke interventies bij zwangere vrouwen met overgewicht of obesitas welke effecten hadden op het gewicht van de vrouw en van het kind.

Zwanger na bariatrische ingreep: wacht een jaar

Laura Heusschen, promovendus bij Vitalys, presenteerde tijdens het ECO een poster n.a.v. haar eigen onderzoek naar of het moment van zwangerschap na een bariatrische operatie invloed heeft op verschillende zwangerschapsuitkomsten zoals vroeggeboorte en gewicht van moeder en kind.

Mogelijke verbeteringen onderzocht aan de gastric bypass operatie

Bij Vitalys in Arnhem heeft men onderzoek gedaan naar mogelijkheden om de maagverkleiningsoperatie nog verder te verbeteren, door te kijken naar aanpassingen in de ‘gastric pouch’; het stukje maag dat overblijft na de operatie. Laura Deden, klinisch technoloog, coördinator van het onderzoeksteam bij Vitalys, licht toe.

Onderzoek onder kinderen en adolescenten; eens obees, altijd obees?

Dr. Erica van den Akker, kinderarts-endocrinoloog in het Centrum Gezond Gewicht (Erasmus MC), bespreekt een Duitse studie waarin men in een cohort van 17000 kinderen met obesitas vanaf 2003 heeft gekeken of zij richting volwassen leeftijd de obesitas kwijt raken of niet.

De plaats van medicatie in de behandeling van obesitas

Er zijn de laatste tijd veel ontwikkelingen op het gebied van medicatie die als hulpmiddel zou kunnen dienen bij de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) in de behandeling van obesitas. Ozair Abawi, arts-onderzoeker in het Centrum Gezond Gewicht (Erasmus MC), licht een studie over semaglutide toe.

Live webinar: ‘Obesitas in de eerste lijn’

Wat kan de 1e lijn betekenen voor de patiënt met obesitas? In dit webinar zal een aantal deskundigen u bijspijkeren over dit actuele onderwerp aan de hand van de laatste inzichten en proberen we u concrete handvatten aan te reiken hoe de patiënt met obesitas zo adequaat en up-to-date mogelijk bij te staan.

Webinar De rol van de huisarts(praktijk) in de aanpak van overgewicht en obesitas terugkijken

Heeft u het live webinar ‘De rol van de huisarts(praktijk) in de aanpak van overgewicht en obesitas’ gemist? Bekijk….

Obesitas niet van invloed op afweerrespons COVID-19-patiënten op de IC

Patiënten met obesitas die besmet raken met COVID-19 hebben een grotere kans om opgenomen te worden op de IC….

Alle antipsychotica zorgen voor gewichtstoename

Alle antipsychotica zorgen voor gewichtstoename Dat mensen aankomen door het gebruik van antipsychotica is bekend. Uit een recente meta-analyse….

Wat weet Nederland over obesitas?

Resultaten #VETLASTIG enquête onder 6.500 Nederlanders: Obesitas is veel ingewikkelder dan wij denken Het hebben van obesitas is niet….

Live webinar: ‘De rol van de huisarts(praktijk) in de aanpak van overgewicht en obesitas’

Dinsdag 13 april 2021, 20:00-21:00 uur Accreditatie 1 punt door: ABC-1 (huisartsen), NVvPO (praktijkondersteuners) V&VN (praktijkverpleegkundigen en -ondersteuners): nog….

Gevolgen van obesitas-epidemie duidelijker zichtbaar door Corona-pandemie: effectieve en snelle aanpak vereist!

Wereld Obesitas Dag (donderdag 4 maart 2021) is het uitgelezen moment om de balans op te maken hoe de….

Nederlandse publicatie toont relatie buikomtrek en COVID-19 aan: Visceraal vet maakt je kwetsbaarder voor coronavirus

Dat obesitas en bijv. hypertensie als kenmerken van het metabool syndroom een complicerende factor vormen bij COVID-19, is inmiddels….

Stappenplan aanpak overgewicht en obesitas bij volwassenen

Het Partnerschap Overgewicht Nederland (PON) heeft een Stappenplan gemaakt voor de aanpak van overgewicht en obesitas. Dit plan laat….

Overheidscampagne gezonde leefstijl blijft op de agenda van het demissionaire kabinet

In november deed een grote groep wetenschappers en bestuurders van gezondheidsorganisaties, met succes, een dringend beroep op het Ministerie….

Nieuws vanuit Partnerschap Overgewicht Nederland

Partnerschap Overgewicht Nederland (PON) heeft een stappenplan ontwikkeld voor de aanpak van overgewicht en obesitas conform de huidige richtlijn….

Wat is nodig om de rol van de centrale zorgverlener te realiseren?

Op 22 maart organiseert JOGG van 14.00u tot 15.30u het tweede webinar over de integrale aanpak Kind naar Gezonder….

Webinar Obesitas Jaaroverzicht 2020 terugkijken

Tijdens dit webinar zijn verschillende obesitasexperts aan het woord. Wat was voor hen het belangrijkste obesitas-gerelateerde nieuws van de afgelopen tijd? Vanuit hun eigen expertise blikken zij terug naar een bewogen jaar én geven u praktische handvatten die bij in de begeleiding van de patiënt met overgewicht en obesitas direct toepasbaar zijn!

Kijk het webinar Kind naar Gezonder Gewicht nu terug

Voor alle kinderen met overgewicht en obesitas moet passende ondersteuning en zorg beschikbaar zijn. Hoe de integrale aanpak Kind….

Webinar: Obesitas Jaaroverzicht, donderdag 3 december van 20:00 tot 21:30 uur

Klik hier om direct aan te melden 2020, een jaar dat we in de toekomst waarschijnlijk vooral koppelen aan….

Nieuwe NVK Richtlijn Behandeling van Kinderen met Obesitas is online!

De allereerste NVK Richtlijn Behandeling van Kinderen met Obesitas is vandaag uitgekomen en staat nu online! Boordevol aanbevelingen op….

Kick-off Ketenaanpak en Proeftuin Gezond Gewicht

Op 21 september jl. was via een livestream de kick-off te volgen van de proeftuin Gezond Gewicht in Rotterdam…..

Wat houdt ketenaanpak nou daadwerkelijk in?

Hoe gaat de ketenaanpak ervoor zorgen dat mensen met overgewicht en obesitas beter begeleid worden?  Prof. Dr. Liesbeth van….

Rol van de overheid in de ketenaanpak van obesitas en overgewicht

De rol van de overheid is vooral die van verbinder; degene die alle partijen bij elkaar haalt. Maar daar….

De rol van zorgprofessionals in de ketenaanpak

Sven de Langen pleit voor meer samenwerking in de wijk, om zo meer maatwerk te kunnen bieden aan de….

Landelijk basismodel voor ketenaanpak aanpak obesitas en overgewicht

Het landelijk basismodel voor de ketenaanpak van obesitas en overgewicht bij volwassenen zou volgend jaar gereed moeten zijn. Dr…..

Communicatie van de gemeente Rotterdam met de zorgprofessionals

Rotterdam is gestart met de wijk-preventie-keten. Sven de Langen legt uit hoe dit er voor moeten zorgen dat het….

Waarom is een ketenaanpak zo belangrijk in de aanpak van overgewicht en obesitas

Claudia Bolleurs is als projectmanager vanuit het PON bij de totstandkoming van de ketenaanpak betrokken geweest. Waarom is de….

Introductie proeftuin Gezond Gewicht Gemeente Rotterdam

Monique Liet is vanuit Gemeente Rotterdam projectverantwoordelijk voor de proeftuin Gezond Gewicht. Zij vertelt wat de proeftuin in Rotterdam….

Rol Partnerschap Overgewicht Nederland bij proeftuin Gezond Gewicht

Prof. dr. Liesbeth van Rossum is voorzitter van het Partnerschap Overgewicht Nederland, ze vertelt over het uitrollen van het….

Hoe zou de eerste lijn kunnen bijdragen aan een succesvolle ketenpak?

Aangezien mensen met gezondheidsklachten zich vaak als eerste melden bij de huisarts of praktijkondersteuner, heeft de eerste lijn een….

Introductie Partnerschap Overgewicht Nederland

Dr. Karen Freijer is algemeen manager van het PON, zij licht toe wat het PON is en doet én….

COVID-19-gerelateerde angst bij kinderen en adolescenten met ernstige obesitas: resultaten uit een Nederlandse studie

Wereldwijd rapporteren studies dat kinderen en adolescenten negatieve psychologische gevolgen lijken te ondervinden van de COVID-19 lockdownmaatregelen, waaronder angst,….

Metabole adaptatie lijkt een illusie in milde dieetinterventies

Deze Noorse studie kijkt naar de effecten van een korte dieetinterventie van 10 weken op bijv. rustmetabolisme, metabole adaptatie,….

Wat zijn de effecten van een Westers dieet in het brein?

Een volgende stap gezet naar het begrijpen van de relatie tussen vetmassa en veranderingen in het brein. Dr. Corjan….

Het synergistisch effect van verkeerde voeding op de verkeerde tijd

Prof. dr. Liesbeth van Rossum gaat in op de vraag of er een synergistisch effect bestaat van verkeerde voeding….

Lange termijn aanpassingen van de stofwisseling bij deelnemers tv-programma ’the biggest losers’

Dr. Bibian van der Voorn bespreekt de lezing van Prof. Kevin Hall die bij deelnemers aan het tv-programma ‘The….

De effecten van insulineresistentie op het verzadigingsgevoel

Deze Deense studie, hier besproken door Ellen Govers, laat zien dat het bij een bepaalde samenstelling van bacterien in….

Is de groeicurve voorspellend voor metabole gezondheid bij volwassenen.

In deze Engelse studie, hier besproken door dr. Erica van den Akker, is onderzocht of er bepaalde groeitrajecten zijn….

De wereldwijde ‘syndemie’; beïnvloeding van het beleid.

Prof. dr. ir. Jaap Seidell vat de plenaire discussie samen; de interactie van de pandemiën die op dit moment….

De integrale aanpak van obesitas

Preventie van obesitas; Prof. dr. ir. Jaap Seidell bespreekt de lezing van Steve Allender die gaat over de integrale….

Farmacotherapie na bariatrische chirurgie

Dror Dricker gaf een overzicht van (retrospectieve) studies naar farmacotherapie na bariatrische chirurgie. Laura Deden licht een aantal van….

GLP-1 receptoren in beeld

Laura Deden vat de presentatie die ze zelf tijdens het congres gaf over het in beeld brengen van GLP-1….

Voedingspatroon in relatie tot gewichtsverlies na bariatrie

Van patiënten die een bariatrische ingreep ondergaan heeft 20-30% te maken met onvoldoende gewichtsverlies. Laura Deden licht een aantal….

COVID-19 en obesitas: nieuwe inzichten en consequenties voor de praktijk

Een compleet overzicht van de huidige stand van zaken in de onderzoeken naar COVID-19 en obesitas én adviezen voor….

De plaats van medicatie in de behandeling van obesitas

Dr. Valerie Monpellier bespreekt een aantal lezingen in het ECO-ICO programma over resultaten van behandeling van obesitas met medicatie…..

Lange termijn gezondheidsgevolgen van obesitas op kinderen

Dr. Erica van den Akker licht een studie toe, waarin men heeft gekeken naar wat het gewicht op kinderleeftijd….

Kan beïnvloeding van de biologische klok helpen obesitas te bestrijden?

Kan beïnvloeding van de biologische klok helpen obesitas te bestrijden? Dr. Corjan de Groot bespreekt een Portugese studie over….

Trends in wereldwijde prevalentie van obesitas bij kinderen

Dr. Erica van den Akker bespreekt de plenaire lezing over de wereldwijde prevalentie van obesitas bij kinderen. Sociaal-economische omstandigheden….

Aanpassingen van de stofwisseling bij beweeg vs dieetinterventie

Verdient beweging eigenlijk de hoofdfocus? Dr. Bibian van der Voorn licht een Deense studie toe die heeft gekeken naar….

Butyraat stimuleert verzadiging en verbetert insuline gevoeligheid door effect op darmflora

Dr. Corjan de Groot bespreekt een Nederlandse studie waarin (bij ratten) is gekeken naar de effecten van butyraat op….

Diagnostiek van insulineresistentie in de dagelijkse praktijk

Ellen Govers vraagt aandacht voor de diagnostiek van insulineresistentie en de effecten op insulineresistentie van een koolhydraatarm/eiwitrijk dieet…..

Zorgverlening op populatieniveau; training, stigma en organisatie

Hoe organiseren we de zorg voor de steeds grotere groep mensen met obesitas en wat doen we aan de….

Het voorkomen van hypoglycemie na bariatrie

Laura Deden praat u bij over 2 lezingen in het congresprogramma over hypoglykemie en de bloedsuikerspiegels na bariatrische ingreep…..

Lengte en BMI van kinderen en adolescenten in de wereld

Prof. dr. Liesbeth van Rossum vertelt over de plenaire lezing over de wereldwijde trends in lengte en BMI van….

Obesitas Platform blikt terug op het Europese Obesitas Congres

Heeft u het online ECO-ICO congres gemist? Verschillende Nederlandse experts praten u bij en brengen u het meest relevante….

Aandacht voor kwaliteit van leven in de behandeling van obesitas

Dr. Valerie Monpellier miste juist iets in het ECO-ICO congresprogramma, nl. aandacht voor kwaliteit van leven na de behandeling….

Het verbeteren van slaapduur en insulinegevoeligheid bij adolescenten

Hoe belangrijk is slaapduur voor de insulinegevoeligheid bij adolescenten met obesitas? Mila Welling licht een Canadese studie toe waarin blijkt….

Obesitas bij zwangere moeder en de gevolgen voor het kind

Uit deze studie die dr. Erica van den Akker samenvat, blijkt dat de BMI van de moeder al voor….

Dieet versus gastric-bypass: the battle

Gerandomiseerde klinische trials hebben laten zien dat bariatrische chirurgie effectiever is dan medicamenteuze therapie in de behandeling van type….

Is bariatrische chirurgie minder succesvol bij patiënten die al langdurig obees zijn?

Bariatrische chirurgie is op dit moment de meest effectieve behandeling om langdurig gewichtsverlies te bewerkstelligen bij patiënten met ernstige….

Webinar Obesitas en het (post-)corona tijdperk terugkijken

Heeft u het live webinar Obesitas en het (post-)corona tijdperk gemist? Bekijk het webinar hieronder…..

Webinar Obesitas, kinderen en COVID-19 terugkijken

Heeft u het live webinar Obesitas, kinderen en COVID-19 gemist? Bekijk het webinar hieronder…..

Waarheid over Gewicht: De gewichtscyclus doorbreken

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) leven tegenwoordig meer dan 650 miljoen mensen met obesitas. Velen van hen worstelen al jarenlang….

Webinar Obesitas en COVID-19 terugkijken

Heeft u het live webinar Obesitas en COVID-19 gemist? Bekijk het webinar hieronder.

Verslag World Obesity webinars ‘Obesitas & COVID-19’

Op 3 en 9 april 2020 verzorgde World Obesity Live een tweetal online seminars, waarbij deskundigen vanuit verschillende landen….
Vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op via contact@obpl.nl
© 2021 Obesitas Platform
Scroll naar top

Deze website is primair bedoeld voor zorgprofessionals