Deze website is uitsluitend bedoeld voor zorgprofessionals.

Overgewicht.tv: tips, informatie en nieuws over overgewicht en obesitas

Overgewicht.tv: tips, informatie en nieuws over overgewicht en obesitas

Tips, informatie en nieuws over overgewicht en obesitas om jou (of iemand die je na aan het hart ligt) verder te helpen. Dat biedt Overgewicht.tv, gratis, anoniem en online. Zodat je begrijpt hoe je lijf werkt en wat helpt om een gezonde leefstijl te bereiken.

Speciaal voor Wereld Obesitas Dag lanceert Overgewicht.tv 3 podcasts over overgewicht en obesitas. Over hoe funest stresshormonen in het lichaam kunnen zijn, maar ook hoe nodig dit hormoon cortisol is. Over hoe de omstandigheden waarin je leeft, bijvoorbeeld als je financiële zorgen hebt, nadelig uit kunnen pakken voor je gezondheid. En over de worsteling met diëten door de eeuwen heen, verteld door een ervaringsdeskundige en deskundige ineen.

Speciale podcasts

De onderwerpen van deze speciale podcasts geven precies aan waarom obesitas zo’n ingewikkeld probleem is. Wil je zelf en wil de maatschappij obesitas tegengaan, dan moet er op heel veel vlakken iets gebeuren. Dat is een boodschap die past bij Wereld Obesitas Dag en bij de missie van Overgewicht.tv.

Ervaringen

Op het platform Overgewicht.tv hoor, zie en lees je herkenbare ervaringsverhalen, haalbare adviezen en uitleg gestoeld op wetenschappelijke inzichten. Voor iedereen die aan de slag wil met zijn gezondheid of graag iemand in zijn omgeving voorthelpt met zijn gezondheid.

Obesitas is complex, wordt vaak gezegd. Maar als je zelf met overgewicht of obesitas kampt, heb je daar niet zoveel aan. Je wilt vooral weten wat je kunt doen en wat je moet laten. Je wilt weten hoe het komt dat jij al lijkt aan te komen van het kijken naar een gebakje, terwijl iemand anders kan eten wat-ie wil.

Anoniem kijken

Precies daarom zijn op het platform www.overgewicht.tv video-podcasts en korte of langere online uitzendingen te vinden met uitleg, tips en ervaringsverhalen. Over bijvoorbeeld voeding, leefstijl en behandeling. De afleveringen kun je anoniem luisteren en bekijken.

En luisteren

Zo vertelt culinair journalist Marie Louise Schipper, die zelf overgewicht heeft, over de geschiedenis van diëten en vertelt hoe ze zelf omgaat met voeding. Lector en bijzonder hoogleraar Schuldenproblematiek Nadja Jungmann legt in een podcast uit hoe geldzorgen van invloed zijn op de gezondheid. Arts Mesut Savas geeft inzicht in hoe stress in het lichaam werkt en wanneer het problemen met je gewicht oplevert. Natuurlijk delen alle experts en ervaringsdeskundigen ook hoe je het kunt aanpakken als je graag een gezonder gewicht wilt bereiken.

Een gezondere leefstijl ontwikkelen, is niet simpel en het is geen one-size-fits-all. Juist om die reden komt op het platform www.overgewicht.tv alles aan bod wat van invloed is op gezondheid én aan welke knoppen je wel kunt draaien op weg naar een gezondere leefstijl.

Beluister de podcasts via Apple Podcasts, Spotify, YouTube of www.overgewicht.tv 

Deel dit bericht:

Search