Deze website is uitsluitend bedoeld voor zorgprofessionals.

Internationaal obesitas congres in Maastricht (4-7 mei 2022)

Internationaal obesitas congres in Maastricht (4-7 mei 2022)

Het internationale obesitas congres Zoom Forward 22 zal plaatsvinden in Maastricht van 4-7 mei 2022. Dit gezamenlijke congres van de European Association for the Study of Obesity (EASO) en de International Federation for the Surgery of Obesity and Metabolic Disorders-European Chapter (IFSO-EC) biedt een uitstekende mogelijkheid voor iedereen die werkzaam is in het obesitasveld (van diëtisten, leefstijlcoaches, verpleegkundigen, praktijkondersteuners, huisartsen, medisch specialisten, onderzoekers tot beleidsmakers) om alles te horen over nieuwe ontwikkelingen in onderzoek naar en de behandeling van obesitas en gerelateerde complicaties.

De organisatoren hebben een prachtig wetenschappelijk programma ontwikkeld met lezingen door vooraanstaande onderzoekers, opinieleiders en patiëntenvertegenwoordigers, workshops en voldoende gelegenheid voor onderzoekers om hun onderzoeksresultaten te presenteren. Maastrichtse onderzoekers hebben een leidende rol in het onderzoek naar obesitas en zijn betrokken bij verschillende internationale commissies en activiteiten om samenwerking, onderzoek en onderwijs op het gebied van obesitas in heel Europa te bevorderen.

De deadline voor het indienen van abstracts is 14 januari 2022 (https://zoomforward22.org/).

Dr. Gijs Goossens, obesitasonderzoeker aan het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ en voorzitter van Zoom Forward 22:

“Nederland heeft jarenlange ervaring en een internationaal erkende expertise op het gebied van obesitasonderzoek, van preventie tot behandeling van obesitas. Ik ben zeer vereerd en verheugd om gastheer te mogen zijn van dit belangrijke internationale obesitascongres in Maastricht. Ik kijk er naar uit om vele collega’s uit binnen- en buitenland te mogen verwelkomen in Maastricht in mei 2022.”


Klik hier voor meer informatie over het congres

Deel dit bericht:

Zoek