Deze website is uitsluitend bedoeld voor zorgprofessionals.

Waarheid over Gewicht: De gewichtscyclus doorbreken

Waarheid over Gewicht: De gewichtscyclus doorbreken

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) leven tegenwoordig meer dan 650 miljoen mensen met obesitas. Velen van hen worstelen al jarenlang met hun gewicht. Ga met hen in gesprek en ontdek dat ze alle mogelijke manieren hebben geprobeerd om af te vallen en de kilo’s er telkens weer bij kwamen. Velen zitten gevangen in deze eindeloze gewichtscyclus.

Leven met obesitas is een uitdaging, maar het moeilijkste is dat de maatschappij van mening is dat mensen met obesitas dit pad hebben gekozen. Er is een wetenschappelijke gemeenschap die obesitas erkent als een complexe ziekte met genetische, omgevings- en neurobiologische invloeden. Deze gemeenschap is van mening dat veel mensen die leven met obesitas nooit de juiste zorg en ondersteuning hebben ontvangen die ze verdienen om hun gewicht te beheersen.

Nieuwe kennis over obesitas brengt hoop dat de gewichtscyclus kan worden verbroken door het wetenschappelijke begrip van de ziekte te vergroten, evenals het inzicht in de behandelmethoden. Mensen die leven met obesitas kunnen en moeten op een niet-discriminerende, kennisgebaseerde en onbevooroordeelde manier door zorgverleners worden ondersteund.

Zoek je antwoorden op vragen over de wetenschap achter obesitas, de oorzaken en bewezen behandelmethoden, dan is Waarheid over Gewicht de juiste plek om te beginnen. www.waarheidovergewicht.com

Deel dit bericht:

Zoek