Deze website is uitsluitend bedoeld voor zorgprofessionals.

Over

Obesitas Platform

Een online platform dat alle informatie rondom obesitas op toegankelijke wijze beschikbaar maakt voor zorgverleners actief in obesitaszorg. De website verzamelt nieuws van relevante websites op het gebied van obesitas. In de vorm van artikelen en video’s worden de laatste wetenschappelijke en praktische inzichten o.a. van (internationale) congressen gedeeld.

MEDonline

MEDonline is een digitaal bureau met kennis en expertise op het gebied van communicatie en educatie binnen de gezondheidszorg. Wij combineren data, techniek en marktkennis met creativiteit, enthousiasme en gedrevenheid.

Netwerkpartners

Partnerschap Overgewicht Nederland (PON)

Het Partnerschap Overgewicht Nederland (PON) is een koepelorganisatie van medische en paramedische beroepsverenigingen, patiëntenorganisaties, wetenschappelijke en publieke gezondheidsorganisaties en zorgverzekeraars. Gezamenlijk werkt het PON aan een optimale aanpak van overgewicht en obesitas en een stevige verbinding tussen het sociaal en medisch domein. T.a.v. het beleid op het gebied van overgewicht en obesitas fungeert het PON als adviesorgaan voor de overheid/beleidsmakers.

Overgewicht en Leefstijl in Zorgopleidingen (OLZ)

Binnen het project ‘Overgewicht & Leefstijl in zorgopleidingen’ werken Alliantie Voeding in de Zorg, Partnerschap Overgewicht Nederland en de Hogeschool Utrecht in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan zorgonderwijs met meer aandacht voor overgewicht en leefstijl, samenwerking en een brede blik op de achterliggende problematiek obesitas.

Vitalys

Vitalys is een kliniek voor de behandeling van overgewicht in Nederland. Wij bieden diverse behandelingen zoals maagverkleiningen, afvallen met medicijnen en leefstijlinterventie COOL. We zijn onderdeel van topklinisch ziekenhuis Rijnstate. In onze kliniek werken verschillende professionals op het gebied van overgewicht zoals chirurgen, verpleegkundigen, diëtisten en psychologen.

Academie voor Leefstijl en Gezondheid (AVLEG)

De Academie voor Leefstijl en Gezondheid biedt opleidingen tot leefstijlcoach en leefstijlarts en verdiepende trainingen. Naast kennis over de factoren die leiden tot overgewicht en obesitas, trainen we in de opleidingen met name de vaardigheden om een gelijkwaardig gesprek te voeren met de cliënt. Om samen te kijken waar de cliënt aan wil werken om zijn of haar kwaliteit van leven te verbeteren.

Partners

Novo Nordisk

Al 95 jaar bezig met nieuwe ontwikkelingen om o.a. diabetes, obesitas en andere ernstige chronische aandoeningen te verslaan.

Lilly

Lilly verenigt zorg en fundamenteel onderzoek om geneesmiddelen te ontwikkelen, die het leven van mensen over de hele wereld verbeteren.

Goodlife

Sinds 2003 streeft Goodlife er naar om specialistische geneesmiddelen, medische hulpmiddelen en voedingssupplementen toegankelijk te maken voor patiënten in de Benelux.

Johnson & Johnson

Eén van de grootste bedrijven ter wereld op gebied van gezondheidszorg. Al 125 jaar lang staan de behoeften van de mensen bij Johnson & Johnson centraal en dragen zij de verantwoordelijkheid voor hun welzijn.

Tanita

TANITA, grondlegger van de technologie voor lichaamssamenstelling-analyses, heeft als missie een bijdrage te leveren aan een gezondere en gelukkigere maatschappij. Door continu nieuwe lichaamsanalyse metingen te bieden en door te ontwikkelen op technologische superioriteit stellen we professionals en consumenten, jong en oud, in staat de gezondheid te verbeteren.

Medtronic

Al meer dan 70 jaar zijn we toonaangevend in de gezondheidszorgtechnologie. En we zijn het aan die geschiedenis verplicht om onophoudelijk te streven naar therapieën die levens veranderen.

InBody

InBody is wereldwijde marktleider op het gebied van lichaamssamenstellingsanalyse, en optimaliseert de werkzaamheden binnen veel sectoren doormiddel van revolutionaire en innovatieve technologie en apparatuur. De producten van InBody worden gebruikt door vele onderzoeksinstellingen, ziekenhuizen en gezondheidscentra over de hele wereld vanwege hun nauwkeurigheid, reproduceerbaarheid en gebruiksgemak.

Zoek