Webinarserie Obesitas&

De obesitaspandemie is al decennia gaande en lijkt voorlopig helaas niet af te zwakken. De ziektelast van deze chronische ziekte is groot en gaat gepaard met immense gevolgen voor lichamelijke en geestelijke gezondheid. In theorie blijft namelijk vrijwel geen orgaansysteem bespaard van de nadelige gezondheidseffecten van overgewicht. Dit maakt het in de praktijk latig om de volle impact van obesitas te overzien.

In de webinarserie Obesitas& gaan we per specialisme de diepte in omtrent de invloed van obesitas op gezondheid en ziekte. In deze interactieve sessies zullen verschillende prominente sprekers onder leiding van moderator dr. Mesut Savas de belangrijkste aspecten de revue laten passeren.

Obesitas& Psychiatrie 

Donderdag 19 mei, 20:00 – 21:00 uur 
Prof. dr. Wiepke Cahn

Psychofarmaca en gewichtstoename
Bijna alle medicijnen die we in de psychiatrie voorschrijven hebben als bijwerking gewichtstoename. De oorzakelijke factoren en behandelopties van deze door medicatie geïnduceerde gewichtstoename zullen worden besproken.

Psychologische effecten van obesitas
Bij mensen met obesitas hebben vaker last van psychische problemen. Niet alleen kunnen deze in verband worden gebracht met de oorzaak van de obesitas b.v. eetstoornis of PTSS, maar tevens zien we dat de psychologische effecten van obesitas, zoals schaamte en laagzelfbeeld onderhoudend kunnen zijn. In deze workshop zal de samenhang van al deze  factoren (genen, omgeving, medicatie, psyche, soma) worden besproken.

 

Obesitas& Gynaecologie 

Donderdag 9 juni, 20:00 – 21:00 uur 
Dr. Sander Galjaard

Obesitas is een factor die tijdens een vrouwenleven op meerdere momenten een invloed kan uitoefenen. Deze rol tijdens de adolescentie, vruchtbare periode, zwangerschap en post-menopauze zal in  vogelvlucht met kans voor vragen en discussies worden toegelicht.  

 

Obesitas& Cardiologie

Najaar 2022
Spreker nog te bevestigen 

 

Obesitas& Chirurgie 

Najaar 2022
Spreker nog te bevestigen 

Vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op via contact@obpl.nl
© 2022 Obesitas Platform
Scroll naar top

Deze website is primair bedoeld voor zorgprofessionals